Leonel Eklund

Leonel Eklund

tisdag 24 november 2009

Oprah & Förlossningdepression 1

I eftermiddags satt jag och tittade på Oprah medans Leonel satt och tuggade på ena flyttlådan, dagens program va tillägnat alla MAMMOR därute.
Det va förståss en massa kändisar inblandade, för som sagt dem är ju faktiskt som vilken annan mamma som helst, med samma bekymmer, samma rutiner, samma tankar och alla jävlar, är bloggare, och här sitter jag än jävligare kanske, för jag kan ärligt säga att jag hade ingen koll om Leonel låg i flyttlådan eller om han satt i nått annat rum och pillade på nån antennkontakt som han absolut inte får, men jag tröstade mig med att det hade jag nog vetat om han gjorde för då hade inte Oprah varit så klar i bild....ANYWAY...

det positiva med detta TV program va ju att det faktiskt tröstar en där man sitter med påsar under ögonen och den sammalagda sovtiden för dygnet kanske va 2h.
Jag har en klump i magen vissa kvällar innan jag ska lägga mig för att jag VET att precis när kudden är tillpuffad och värmen börjar ta sig, tro fan det ska börja "skaka galler" i mörkret.
Ibland har jag varit så trött att jag redan har tårar ner för kinden innan jag ens tagit mig in i sovrummet....
Men jag har en toppen man, Patrik är en klippa han har stöttat och själv tagit nattpassen med mig när det varit som allra värst.

En parantes dock, som jag kan skratta åt nu, men absout inte den natten, va när min käraste kom in i sovrummet runt 00.00, viskar försiktigt att jag kan hoppa över på hans sida och lägga mig, så tar han hela natten,...(han visste nog inte riktigt vad som väntade honom).
Men i vilket fall så hinner han precis lägga sig och så vaknar Leonel, han skriker och skriker och det enda som tröstar är maten, så han pluggade in en 210ml:itrare och lägger han i spjälsängen igen, och själv drar han täcket över sig, men då vaknar Leonel igen, och så håller det på ett tag tills Leonel vaknar till rejält och tänker inte sova mer kl 4 på morronen, då säger han lite halvhögt till mig...:-Maja, kan du ta över nu!!!?
.....................................___________________________________pip pip pip piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip!!!

Jag skulle kunnat flått honom levande, men upp fick jag gå, men det va inte många ord jag sa och ut i vardagsrummet fann jag mig nu tillsammans med min lilla duracell kanin, stående framför mig och bara ler.......jag grät så jag skrattade!!!

Men det är väl så det är, man älsk- hatar det här med att vara förälder, jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna föreställa mig hur det skulle vara att helt plötsligt inte kunna få ha sovmorron, eller att inte ens kunna få sova en hel sammanhängande natt och jag ammar ju inte ens för sören!!!!
Har ni nånsin hört uttrycket många mammor använder: "ge han välling så sover han hela natten"!!!

Missade jag nånting i den meningen, typ som nån tyngre drog eller sömnpiller, för varje gång Leonel slukat en flaska så blir han som dem där gamla leksakerna man drar upp i ryggen, han blir pigg och busig och vaknar igen på natten och kan sluka en ersättning och en välling.

Well well...en annan sak som dem tog upp va FÖRLOSSNINGSDEPRESSION!
Nått som jag kan förlika mig med, nått som jag upplevt och skalven efter som man måste gå igenom.
Mitt första råd till den mamman som fött, som vet att nånting står inte riktigt rätt till, :PRATA!!! sök hjälp och gör det direkt!
Jag har aldrig skämts över det tillstånd jag hamnade i,men det är en fruktansvärd ångest..
jag hinner faktiskt inte skriva mer om detta idag för det är inget jag bara vill slänga ur mig, sådärför kallar jag detta Oprah och förlossningsdepression 1 och återkommer imorronkväll med nr 2.

puss puss på er

3 kommentarer:

  1. Oj vad jag känner igen mig.. de nätterna alltså.. suck.. sömnbristen i munnen.. och en klump i magen.. tur dom är söta i alla fall, annars hade man gett upp helt.. :=)

    SvaraRadera
  2. det är helt underbsart att läsa din blogg, allt kommer från hjärtat!

    Tack för idag gumman, hör av dig när du vet hur det blir på lördag.
    kram

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!
    Jag vet att det inte tröstar dig så mkt och det är säkert fler som säger samma sak till dig... Men det blir bättre, jag lovar. Lukas Fyller ju tre om en vecka och peppar peppar så har han börjat sova bättre nu än innan. Hoppas Leonel oxå gör det snart!
    Kramisar Linda

    P.S Nu har jag oxå hittat hit!:-)
    D.S

    SvaraRadera