Leonel Eklund

Leonel Eklund

torsdag 3 december 2009

SYSKON




Har precis snackat i telefon med min syster, det är alltid lika roligt o oftast väldigt givande.
Då det bara skiljer 18 månader mellan oss, har det väl inte alltid varit tajt och såta vänner, men hon är min bästa vän.
Min bror som är 9 år yngre än mig har vuxit upp med tre mammor, Mamma, jag och syrran.
Det kan nog inte alltid varit lätt, men det har blivit man av han trots allt.
Och jag har svårt att förstå vart tiden tagit vägen, för sen i september har han sin egen lägenhet, bil har han haft ett bra tag, han jobbar och sliter som murare.
Det kan vara svårt att tro ibland att den lilla killen som mamma hade om sig och kring sig att få till att städa sitt rum har snyggare hemma än jag själv!
Måste säga att jag är mäkta stolt över honom.
Jag har som sagt varit sambo 2ggr innan och fått flytta hem, vilket i sig varit skit jobbigt, men lillebror har alltid funnits där, jag antar att vi har så starka band som vi har just pga det.

Min syster och jag är inte speciellt lika längre, iallafall inte utseende mässigt, jag tror nog hon fått mer av pappas gener än vad jag och lillebror fick.
Då snackar vi just det här ljusa och mjuka utseendet, medans jag och lilleman ser lite mer "arabish" ut, jag vet inte hur många gånger jag blev frågad när jag gick på hårakademin här i malmö om jag inte va serb, eller italienska...jäkla skillnad på de där länderna, men så är det ju också i åskådarens öga...och sen hör det väl kanske till att ha nått utländskt över sig om man bor i Malmö.

Men för att klargöra saken, så är jag hundra procent svenskt kött.

Hur som helst det bästa med syskon är att vi har alltid varandra, jag pratar med mina syskon varnnan dag, nånstans påväg hem från jobb och dagishämtning ringer antingen syrran mig eller jag henne.
Lillebror kan man ringa närsom, han är alltid vaken, oftast står han alldeles för högt upp på nån fatti kyrka och murar, det gör mig helt orolig och oftast måste jag lägga på av oro.
Jag kan ringa syrran och bara kräka av mig på ALLT!!! och det är helt okej, det tar ingen skada och hon ringer när hon känner likadant.
Brorsan ringer mest för att kolla läget, men även han kan ha sina bekymmer och då är det faktiskt ganska så najs att ha varandra.
Vi är ju så olika alla 3 men råden och trösten är oftast dem samma.
Det är för dem bortsett från min egen lilla familj som jag brinner för, jag skulle göra allt för mina syskon.

Det roliga nu är att vi fått barn...kusiner till varandras barn.
Jag avgudar syrrans barn och ibland saknar jag att bo nära dem, men jag antar att vardagen hade trätt in där med och att den där spontaniteten kanske inte varit så mycket lättare fast att man bor i samma stad/håla:)(förlåt syrran, patrik tvinga mig skriva håla)

När vi va små så såg vi nästan ut som tvillingar jag och syrran, det va typ bara mina ärr som skilde oss åt, jag hade en förmåga att utmana ödet.
Vi har haft jular och födelsedagar , FF-fester, bakfyllor och stora gräl och små gräl, vi har haft utlandsresor och vi har haft inrikestripper, men av allt vi gjort minns jag julen -86!
Det va snö och vi hade såååå jäkla kul åt allt och åt varandra, det va bara så underbart att ha sin bästa vän hos sig dygnet runt.

Tonåren va väl värre, shiiit, vi slogs en gång, hon sparkade och jag bet henne!
vi slogs om kläder, mest för att jag försökte ha hennes kläder som va på tok för små för mig och min grova benstomme,
En gång kom hon verkligen på mig, då hon låste upp dörren till mitt rum o där låg jag och slet för att få av mig hennes beiga levis 501!!
satans-perkele va arg hon blev!
Tonårs-mjuka jag låg som en skamsen fläck på golvet efter syrran gjort en 120 graders flipp på mig o slitit åt sig byxorna och drämde igen dörren.
tror nog inte vi pratade ordentligt på 3 dagar!

kort o gott....jag älskar mina syskon

tisdag 1 december 2009

Vin och go´pasta...själv!

Här sitter man efter en händelserik dag, med vin och fin fin pastamidda..alldeles a´lena!
Den dära Merlot flaskan ska nog inte behöva ta på sig korken igen.
Grannen mittemot som brukar ha lite koll in hit tycker nog detta ser tragiskt ut, jag kan inte bry mig mindre, om så skulle vara fallet, för mig är detta lyx.

FÖR:
Leonel sover,(han mår inte så bra den lille stackaren, det hade jag nog inte heller gjort om jag varit tvungen och gå på toa 7 ggr på en timme, för det är så det ligger till med blöjbytandet)
Och Patrik spelar fotboll, han va bara hemma 20 min efter jobb sen stack han direkt till Trelleborg, stackarn, han sliter!
Han sa innnan han stack att han kände sig som en dålig pappa som aldrig är hemma, men det är det sista han är.
Han är en fantastisk pappa!

varför är nu detta lyx då?
Jo, det är tyst!!!!!!
Det är ingen som hänger i byxbenet och ingen som gapar från soffan och INGEN JÄKLA FOTBOLL PÅ TV!!!
PLUS att jag får ha datan för mig själv, det är inte ovanligt att det sänds match efter match på TV, jag trodde ett slag att dem faktiskt inte sände nått annat i världen, likaså på datan, det är betway, goalwire,,,football management...you name it!!!
Men ikväll gott folk är det fanimej "ugly Betty"!! skåååål!! ( vad det inte det hon alltid sa, hon i IDOL.....-REZA...eller va det score???,,,I could never tell)

Jag har idag tagit ett viktigt beslut, och jag kan säga att efter jag gjorde det var det som om huvudet blev en storlek mindre, jag visste inte att det tyngde mig som det gjorde, nu känner jag mitt lättad, och om 3 månader är jag inte längre "frisör Maja", jag lägger det på hyllan nu och samlar nya friska tag.

De här kommande dagarna fram till den 19:e då flyttlasset går är det fullt upp.
Denna helgen är det julbord med jobbet och lite packande i flyttlådorna.
Jag hade tänkt åka hem till Åhus men dagarna tycks inte räcka till, men så nästa helg igen kommer mamma och pappa, alltid lika mysigt!
Vi ska dessutom rensa i källaren, så jag antar att Leonel snällt får åka till farmor, medans jag och Patrik rensar!

jag gillar dock inte att rensa tillsammans med Patrik, han tycker för sjutton allt jag har är onödigt!....Eller syftade han kanske på högarna med kläder som infinner sig?!?! när vi flyttade ihop hade jag 16 svarta soppåsar med kläder, kan det vara det han har problem med?!
Jag och Anna har faktiskt snackat om att ställa oss och sälja lite på loppis vid Drottningstorget, men dagarna tycks bara försvinna från oss.
(skål)

Nej vet ni va nu är det dags för "Fula-Bettan"
jag skulle vilja skriva mer och varje dag, men shiiit den här lille mannen gillar teknikprylar så att sitta ner och skriva i lugn och ro det får man bara nån gång i veckan, men jag gör så gott jag kan!!

byyyye!